diumenge, 30 de maig de 2010

A CLASSE FEIM FILOSOFIA 3/18.

QUÈ ÉS LA FILOSOFIA 3 /18?
És un projecte educatiu nascut a Catalunya a l'any 1987 que té com a referent el currículum educatiu Philosophy for children, una proposta educativa creada a  Nova Jersey a finals dels anys seixanta pel filòsof  Matthew Lipman.
La proposta de Filosofia 3/18 té com a finalitat reforçar les habilitats de pensament de l'escola en l'educació infantil, primaria i secundària, amb l'objectiu de formar ciutadans que pensin i parlin raonablement, elements essencials  per a la participació democràtica. Es treballen particularment les àrees de comprensió,anàlisis i solució de problemes, i és a través de la filosofia com a disciplina, mitjançant un mètode particular d' aprenentatge que anomenem " comunitat de recerca".
COM HEM TREBALLAT LA FILOSOFIA?
Nosaltres a la nostra classe ho hem intruduit mitjançant un programa que s'anomena TOT PENSANT que porta  contes, endevinetes, jocs... Aquest curs sobre tot hem treballat els contes, jo contava un conte i a partir d' aquest jo els hi  feia preguntes, on hem treballat diferents habilitats de pensament com són: raonar, imaginar, fer hipòtesis....
Tot això ho he recollit en un llibre que li hem posat el titol del LLIBRE DE FILOSOFIA , en el que he registrat les converses que hem tingut i que podreu veure a final de curs, i que passarà amb ells a primer.

A 5 ANYS RECICLAM

Hem començat a estudiar el reciclatge, la reeutilització  i com podem cuidar la natura.
Per això vos vaig demenar que portessiu pots d' iogurt, per entre tots decidir que podem fer amb uns pots d' iogurt buits. Entre tots vam decidir construir un castell / torre, i això és el que estam fent, prompte veure els resultats!!!!!!!!!!!

dijous, 6 de maig de 2010

ENVIAM E-MAILS

Durant aquesta setmana hem estat envian e-mails a totes les famílies desde la sala d'ordinadors, esperam que vos hagin agradat!!!!!!!!!!!!!!!

PETITA SORTIDA : ENVIAM CARTES

Fa uns dies els nens/es de la classe de 5 anys van escriure una carta per els seus pares. Avui hem anat fins a l'estanc i hem comprat segells i després hem tirat la carta a la bustia.
Esperam que prompte vos arribin aquestes cartes tan especials.

dimarts, 4 de maig de 2010

LLEGENDA DE SANT JORDI

El passat divendres 30 d'Abril les alumnes del mòdul d'Educació Infantil van vindre a representar la llegenda de Sant Jordi amb titelles. Entre elles teníem a la mama de Marisa de la classe de 3 anys.
Les titelles eren de foam fetes per elles. Els alumnes les van poder tocar.
Després van fer un drac de Sant Jordi amb els nins de les classes de 3, 4 i 5 anys.
S'ho van passar molt bé i els va agradar molt.
Gràcies.

dilluns, 3 de maig de 2010

SORTIDA 6 DE MAIG

Dijous 6 de maig farem una petita sortida per el poble de Sant Ferran i aprendrem com s'envia una carta.

PREMIS SANT JORDI

El passat dia 23 d'Abril a la Biblioteca Marià Villangomez van donar als premis pel punt de llibre de Sant Jordi, enguany ha hagut un premi per cada una de les classes d'Educació Infantil.  Per la classe de 5 anys van recollir el premi Arnau i Elisa.